Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Megmentjük az országot" - az
  2009-04-03 16:23:05, péntek
 
  "Megmentjük az országot" - az MSZP kiáll Bajnai mellett
Hírszerző összeállítás 2009-04-03 10:29

Az eddigi nyilatkozatokból egyértelműen az derül ki, hogy az MSZP frakciója nagy többséggel támogatja a miniszterelnök-jelöltet, és aláírják Bajnai Gordon megszorító csomagját. Simon Gábor, a választmány elnöke a bizalmi hátteret tartja a legfontosabbnak, mert "a parlament többségét is csak így lehet megnyerni".

Aki részt vállal az ország jövőjében és a válságkezelésben, az aláírja Bajnai Gordon politikai nyilatkozatát - mondta Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke péntek reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. A politikus úgy gondolja: meglesz a kellő támogatottság a szocialista párton belül a kormányfőjelölt terveihez, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ez még nem a teljes kormányprogram.

Simon Gábor arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal a szocialistákkal, akik a sajtóban bírálták Bajnai Gordon személyét, annyit mondott: a csütörtöki választmányi ülésen senki sem vállalta fel nyíltan ellenvéleményét. Úgy gondolja: a csütörtöki frakcióülés után egyértelműen látszik, hogy meglesz a támogatottság.

A választmányi elnök jelenleg a bizalmi hátteret tartja a legfontosabbnak, mert a parlament többségét is csak így lehet megnyerni - tette hozzá.

Nem puhítanak

Ujhelyi István is biztos abban, hogy Bajnai Gordon megkapja a szükséges támogatást programjához, és leszögezte: tudják, hogy ezzel mit kockáztatnak. "Vállaljuk azt is, hogy esetleg emiatt bukunk" - fogalmazott a párt alelnöke Az Este című MTV-műsorban. Hozzátette: "Ha ezt a programot végigcsináljuk, akkor az országot megmentjük". Ujhelyi István a stúdióban írta alá azt a politikai nyilatkozatot, amelyet csütörtökön kaptak meg az MSZP és az SZDSZ képviselői a kormányfőjelölttől.

A politikus szerint abban az országban, ahol ennyi embernek van devizahitele, vállalni kell a dokumentumban vázolt intézkedéseket, mert meg kell erősíteni a meggyengült forintot, és vissza kell állítani a Magyarország iránti bizalmat. "Az MSZP képviselőinek politikai pályájuk egyik legnehezebb döntése volt az, amit meghoztak" - tette hozzá.


A leendő pártelnök és a leendő kormányfő: bizalmi kérdés (Fotó: MTI)

A válságkezelés költségvetési feltételei című politikai nyilatkozatot, amelynek aláírásához kötötte Bajnai Gordon, hogy elfogadja-e a miniszterelnök-jelöltséget, ma délután 2-ig kell leadniuk a szocialista képviselőcsoport tagjainak. A képviselők a nyilatkozat aláírásával vállalják, hogy a benne foglalt intézkedéseket az országgyűlési szavazás során támogatják, és azokhoz módosító indítványt kizárólag a kormánnyal történt előzetes egyeztetés után nyújtanak be.

Az MSZP-frakció tagjai közül körülbelül 120-an vettek részt a csütörtöki ülésen, és senki nem jelezte, hogy nem kívánja aláírni a nyilatkozatot; nem tudnak olyan, az ülésen részt nem vevő képviselőről, aki azt fontolgatná, hogy nem írja alá a dokumentumot - mondta Kovács Tibor az ülés után. A frakcióvezető-helyettes hozzátette: bíznak abban, hogy péntek délután két óráig minden MSZP-s képviselő aláírja a nyilatkozatot, és vállalja, hogy meghozza a stabilizációt szolgáló döntéseket. Kovács Tibor szerint a szocialisták vállalták, hogy nem puhítják fel a csomagot.

Ugyanennek a dokumentumnak az aláírását várja a kormányfőjelölt az SZDSZ-től is, amelynek ügyvivői testülete ma tárgyal az intézkedéscsomagról. A Bajnai-csomag támogatásáról a vasárnap ülésező országos tanács hoz döntést. Bajnai közölte: a miniszterek kinevezésénél az SZDSZ nem kaphat vétójogot, mint ahogy a fontos tárcák esetében nem kaphat az MSZP-frakció sem.

Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő úgy nyilatkozott, hogy pártja számára elfogadható a nyilatkozat. Bőhm András, az SZDSZ-elnök kabinetfőnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mindazonáltal közölte: ha megáll a Bajnai által tervezett reformfolyamat, az SZDSZ nem fogja szavazataival támogatni a kormányfőjelölt javaslatait a parlamentben, viszont támogatni fog az Országgyűlés feloszlatását kezdeményező minden indítványt.

Herényi Károly MDF-es politikus úgy vélekedett, hogy Bajnai Gordon ezzel a programmal beolvasott az MSZP- és az SZDSZ-frakciónak, elmondta véleményét az eddigi politikai aktivitásukról. Ez az előterjesztés akár ellenzéki is lehetne - tette hozzá.

Fidesz: "brutális megszorítás"

A Bajnai-csomag
A kormámyfőjelölt által készített politikai nyilatkozat tartalmazza többek között a közszféra 13. havi juttatása és a 13. havi nyugdíj jövő évi megszüntetését, a táppénz általános mértékének 60 százalékra csökkentését. A közszféra számára kifizetett nominális bruttó fizetéseket két évre rögzítenék; felülvizsgálják a közszféra idei második félévi kereset-kiegészítését.

Az idei 13. havi nyugdíj második részét visszavonnák, a családi pótlékot a jelenlegi szinten rögzítenék két évre, a családi pótlék jogosultsági korhatárát 23-ról 20 évre csökkentenék, a gyes és a gyed időtartamát két évben maximálnák, átmeneti időszakot biztosítva az átállásra.



A Fidesz elutasítja Bajnai Gordon terveit. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Az Estében úgy nyilatkozott: ez egy brutális megszorító csomag. Úgy vélte: két bukott párt színfalak mögött történő egyezkedése zajlik, pedig az emberek erre nem adtak felhatalmazást. A politikus szerint ők mindent megtettek az előrehozott választások érdekében, és bár továbbra is ellátják majd parlamenti és bizottsági feladataikat, nem hajlandóak tárgyalni az új kormánnyal.

Az, hogy Magyarország itt tart, nemcsak a válságnak köszönhető, ez hét év elrontott kormányzásának eredménye - fogalmazott az ellenzéki párt szóvivője.

Barcza György, a K&H Bank vezető elemzője szerint "ez egy nagyon kemény csomag lesz", olyan, amelyet nagyon kevés országban lehetett csak látni az elmúlt évtizedekben. Hozzátette: ezzel a csomaggal ilyen kamatok mellett a következő hónapokban a forintárfolyam és a magyar állampapírok a világ egyik legjobb befektetésévé válhatnak. A tervezett intézkedések kapcsán elmondta azt is, hogy a program valószínűleg megoldja a rövid távú problémákat, de a hosszú távú kihívásokat nem. Mivel évtizedes lemaradásról van szó, egy kormányprogram se tudna megoldást találni ilyen kevés idő alatt.

Egyelőre arra kell törekedni, hogy ne gyengüljön tovább a forint, vagy akár erősödjön, illetve hogy a kamatok ne szökjenek az égig. "Egy nagyon veszélyes helyzetnek a szélén táncoltunk" - mondta. Arra kérdésre, hogy a piac nem bízna-e jobban egy új kormányban, a Barcza György úgy válaszolt: annyi előnye lenne az előrehozott választásoknak, hogy akkor nem egy-, hanem négyéves program alapján tudnának véleményt alkotni.

Parragh László, a csütörtökön feloszlott Reformszövetség egyik alapítója, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy vélte a műsorban: szerinte lesznek olyan helyzetek a következő időszakban, amikor meg kellene kerülni a törvényhozást és rendeletekkel kormányozni, hiszen válsághelyzetben gyors döntésekre van szükség. A rendeleti úton történő kormányzásra rengeteg példa akad Európában még napjainkban is - tette hozzá.

(Forrás: FH, MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: képviselőcsoport, válságkezelésben, nyilatkozatokból, válsághelyzetben, legfontosabbnak, kormámyfőjelölt, szocialistákkal, felülvizsgálják, kormányfőjelölt, ellenvéleményét, reformszövetség, megszüntetését, kormányprogram, miniszterelnök, forintárfolyam, kormányzásának, intézkedéseket, választásoknak, végigcsináljuk, reformfolyamat, aktivitásukról, felhatalmazást, rendeletekkel, nyilatkozatát, mindazonáltal, kabinetfőnöke, kinevezésénél, szavazataival, frakcióvezető, válságkezelés, költségvetési, nyilatkozatot, képviselőinek, dokumentumban, támogatottság, országgyűlési, eddigi nyilatkozatokból, választmány elnöke, bizalmi hátteret, parlament többségét, ország jövőjében, aláírja Bajnai, kellő támogatottság, szocialista párton, kormányfőjelölt terveihez, teljes kormányprogram, sajtóban bírálták, csütörtöki választmányi, csütörtöki frakcióülés, választmányi elnök, szükséges támogatást, párt alelnöke, Bajnai Gordon, Simon Gábor, Magyar Televízió Nap-kelte, Ujhelyi István, Kovács Tibor, Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő, Bőhm András, Egyenes Beszéd, Herényi Károly MDF-es, Szijjártó Péter, Barcza György, Parragh László, Magyar Kereskedelmi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Sirató  Két tekintet van  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Palóc Grand Canyon  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Különös!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Semmit ne higgy el  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  A keserű igazság  Próbálkozni kell ahhoz,  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  képre írva  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Esti kép  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam Krisztinától  Két tekintet van  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  A fák lelke  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Volt egy...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Pillangó  Ébredj  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Paul David Tripp Április 26  György napra  Facebookon kaptam  György napra  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem 
Bejegyzés Címkék
eddigi nyilatkozatokból, választmány elnöke, bizalmi hátteret, parlament többségét, ország jövőjében, aláírja Bajnai, kellő támogatottság, szocialista párton, kormányfőjelölt terveihez, teljes kormányprogram, sajtóban bírálták, csütörtöki választmányi, csütörtöki frakcióülés, választmányi elnök, szükséges támogatást, párt alelnöke, programot végigcsináljuk, országot megmentjük, stúdióban írta, politikai nyilatkozatot, politikus szerint, dokumentumban vázolt, meggyengült forintot, leendő pártelnök, leendő kormányfő, válságkezelés költségvetési, szocialista képviselőcsoport, nyilatkozat aláírásával, benne foglalt, országgyűlési szavazás, kormánnyal történt, csütörtöki ülésen, ülésen részt, ülés után, stabilizációt szolgáló, szocialisták vállalták, aláírását várja, vasárnap ülésező, miniszterek kinevezésénél, fontos tárcák, kormányfőjelölt javaslatait, programmal beolvasott, eddigi politikai, előterjesztés akár, kormámyfőjelölt által, táppénz általános, közszféra számára, közszféra idei, családi pótlékot, jelenlegi szinten, családi pótlék, gyed időtartamát, brutális megszorító, emberek erre, előrehozott választások, válságnak köszönhető, ellenzéki párt, nagyon kemény, elmúlt évtizedekben, csomaggal ilyen, következő hónapokban, magyar állampapírok, világ egyik, tervezett intézkedések, program valószínűleg, rövid távú, hosszú távú, nagyon veszélyes, szélén táncoltunk, előrehozott választásoknak, csütörtökön feloszlott, következő időszakban, rendeleti úton, képviselőcsoport, válságkezelésben, nyilatkozatokból, válsághelyzetben, legfontosabbnak, kormámyfőjelölt, szocialistákkal, felülvizsgálják, kormányfőjelölt, ellenvéleményét, reformszövetség, megszüntetését, kormányprogram, miniszterelnök, forintárfolyam, kormányzásának, intézkedéseket, választásoknak, végigcsináljuk, reformfolyamat, aktivitásukról, felhatalmazást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.